enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,9850
EURO
48,8001
ALTIN
5.551,90
BIST
10.599,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
21°C
İstanbul
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Gastronomi Turizmi Paneli: Türk Kahvesi Dünyaya Tanıtılmalı

Gastronomi turizmi panelinde Türk kahvesinin dünyaya tanıtılması konuşuluyor. Türk kahvesi kültürümüzü yansıtan eşsiz bir lezzet, bu panelde keşfedilmeye hazır!

Gastronomi Turizmi Paneli: Türk Kahvesi Dünyaya Tanıtılmalı
31.05.2024 00:00
32
A+
A-

Özellikle Türk kahvesinin dünyaya tanıtılması üzerinde durulan Gastronomi Turizmi panelinde, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı tarafından yurtdışında gittiğiniz her restoranda Türk kahvesi isteyin çağrısı da yapıldı. Türk kahvesi UNESCO tarafından tescil edilen ilk içecek olma özelliğine sahip ve dünya çapında tanıtılması büyük önem taşıyor.

Kadın İstihdamı ve Yöresel Ürünler Ekonomiye Kazandırılıyor

Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, MEB sertifikalı eğitimlerle kadınları istihdama kazandırdıklarını belirterek, yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılması ve kadın istihdamının artırılması için çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Üretici kadınlarla bir araya gelerek Türk gastronomisini geliştirmek için özel projeler üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği: Gıdaya Etkisi ve Çözüm Önerileri

Çevre Mühendisi Doç. Dr. Efsun Dindar, sağlıklı beslenme ve iklim değişikliğinin yemeklere etkisi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Doğaya saygı duyup ekolojik dengeyi koruyarak gelecek nesillere sağlıklı bir gıda kültürü bırakmanın önemine vurgu yaptı. Gıda israfı ve tüketim çılgınlığının toprağın verimini azalttığına dikkat çeken konuşmacılar, sürdürülebilirlik için özel şirketlerin devlet desteğiyle önemli rol oynaması gerektiğini belirttiler.

Diğer Konuşmacılar:

  • Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı: Sürdürülebilirliği devlet değil, özel şirketler sağlayabilir.
  • Koçulu Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Koçulu: Tüketim çılgınlığı toprağın verimini azalttı.
  • Yazar ve İş İnsanı Sema Soykan: Dünyaya meyve ve kuruyemiş alışkanlığını biz kazandırdık.
  • Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran: Türk kahvesini yurtdışında tanıtmalıyız.
  • Espressobar Kurucu Ortak Sam Çeviköz: Türk kahvesini tüm dünyaya tanıtmak istiyorum.