enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,9850
EURO
48,8001
ALTIN
5.551,90
BIST
10.599,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
21°C
İstanbul
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Nilüfer’de gıda farkındalığı söyleşisi

Nilüfer’de düzenlenen etkinlikte, gıda güvenliği ve tüketici bilinçlenmesi konuları masaya yatırıldı.

Nilüfer’de gıda farkındalığı söyleşisi
19.10.2025 14:53
7
A+
A-

Nilüfer’de düzenlenen etkinlikte, gıda güvenliği ve tüketici bilinçlenmesi konuları masaya yatırıldı.

Nilüfer Belediyesi ve Gıda Mühendisleri Odası iş birliğiyle düzenlenen “Gıda Etiketi Okuryazarlığı Söyleşisi”nde konuşan Gıda Mühendisi Sibel Tokat, “En basitinden ülkemizde bir yılda israf edilen ekmekle 500 okul yapılabiliyor. Gıdanın çöpe gitmemesi için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Nilüfer Belediyesi ile TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi iş birliğinde, güvenli beslenme ve sağlıklı nesiller için farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen “Sağlıklı Gıda Şenliği”, bir söyleşiyle sona erdi. Nilüfer Pancar Deposu’ndaki etkinlikte Sibel Tokat, “Gıda Etiketi Okuryazarlığı” konulu bir sunum yaptı. Etkinliğe Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz de katıldı.

Tokat, dünyada ve Türkiye’de artan gıda israfına dikkat çekti. Bu yılki “Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için el ele” sloganını hatırlatarak, herkesin bu sürecin önemli bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Gıda israfının basit adımlarla önlenebileceğini belirten Tokat, “Ülkemizde bir yılda israf edilen ekmekle 500 okul yapılabiliyor. Ekmeğimizi israf etmemeliyiz, şekli bozuk meyve ve sebzelere de şans vermeliyiz. Gıdanın çöpe gitmemesi için elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu.

Dünya açlık ve obeziteyle mücadele ederken, “gıdaya sahip çıkmanın” önemine değinen Tokat, alışveriş yaparken ürün etiketlerinde dikkat edilmesi gereken bilgileri de paylaştı. Mevzuata göre menşei, içindekiler, son tüketim tarihi ve tavsiye edilen tüketim tarihi gibi bilgilerin mutlaka etiketlerde yer alması gerektiğini vurgulayan Tokat, ayrıca tüketicilerin Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresi üzerinden markaların güvenilirliğini sorgulayabileceklerini hatırlattı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı