Gastronomi turizmi panelinde Türk kahvesinin dünyaya tanıtılması konuşuluyor. Türk kahvesi kültürümüzü yansıtan eşsiz bir lezzet, bu panelde keşfedilmeye hazır!
Özellikle Türk kahvesinin dünyaya tanıtılması üzerinde durulan Gastronomi Turizmi panelinde, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı tarafından yurtdışında gittiğiniz her restoranda Türk kahvesi isteyin çağrısı da yapıldı. Türk kahvesi UNESCO tarafından tescil edilen ilk içecek olma özelliğine sahip ve dünya çapında tanıtılması büyük önem taşıyor.
Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, MEB sertifikalı eğitimlerle kadınları istihdama kazandırdıklarını belirterek, yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılması ve kadın istihdamının artırılması için çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Üretici kadınlarla bir araya gelerek Türk gastronomisini geliştirmek için özel projeler üzerinde çalıştıklarını vurguladı.
Çevre Mühendisi Doç. Dr. Efsun Dindar, sağlıklı beslenme ve iklim değişikliğinin yemeklere etkisi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Doğaya saygı duyup ekolojik dengeyi koruyarak gelecek nesillere sağlıklı bir gıda kültürü bırakmanın önemine vurgu yaptı. Gıda israfı ve tüketim çılgınlığının toprağın verimini azalttığına dikkat çeken konuşmacılar, sürdürülebilirlik için özel şirketlerin devlet desteğiyle önemli rol oynaması gerektiğini belirttiler.
Diğer Konuşmacılar: