4. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde gastronomi ve ekonomi ilişkisi ele alınacak. Yemek sektöründe ekonomik etkiler ve geleceğe yönelik stratejiler konuşulacak.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer’in açılışını yaptığı 4. Global GastroEkonomi Zirvesi, gastronomi dünyasının farklı disiplinlerle ilişkisini ele alarak önemli isimleri bir araya getirdi. Zirveye, sektör temsilcileri, akademisyenler, sanatçılar ve basın mensupları katıldı. Gastronomi ekonomi için güçlü bir kaldıraç olarak değerlendirilirken, Türkiye’nin tarımsal üretimi ve gastronomisi dünyada öne çıkan unsurlar arasında yer aldı.
Zirvede Tarihçi İlber Ortaylı, Kreatif Direktör Ece Sükan, Deneysel Psikolog Prof. Charles Spence, Akdeniz Koruma Derneği Kurucusu Zafer Kızılkaya ve World Food Travel Genel Müdürü Erik Wolf gibi isimler önemli sunumlar yaptılar. Türk mutfağının coğrafyası, gastronomi ile moda ilişkisi, yeme deneyimi üzerine ilginç bilgiler, mavi ekonomi ve tarımsal üretimin gastronomideki rolü gibi konular ele alındı. Ayrıca, Türk gastronomisinin küresel fırsatları ve gelecekteki potansiyeli üzerine de değerlendirmeler yapıldı.
Zirve öncesinde düzenlenen film gösterimi ve panel oturumlarıyla katılımcılara zengin bir deneyim sunuldu. Ayrıca, Türkiye’nin ve dünyanın tanınmış isimlerinin konuşmalarıyla zirve katılımcılara ufuk açıcı bir perspektif kazandırdı. 4. Global GastroEkonomi Zirvesi, gastronomi ve turizm alanında önemli bir etkinlik olarak dikkat çekti ve sektörün geleceği hakkında önemli ipuçları verdi.