enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
39,4166
EURO
45,7088
ALTIN
4.289,66
BIST
9.520,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
29°C
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

4. Global GastroEkonomi Zirvesi: Gastronomi ve Ekonomi İlişkisi

4. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde gastronomi ve ekonomi ilişkisi ele alınacak. Yemek sektöründe ekonomik etkiler ve geleceğe yönelik stratejiler konuşulacak.

4. Global GastroEkonomi Zirvesi: Gastronomi ve Ekonomi İlişkisi
24.05.2024 20:12
7
A+
A-

Açılış ve Konuşmalar

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer’in açılışını yaptığı 4. Global GastroEkonomi Zirvesi, gastronomi dünyasının farklı disiplinlerle ilişkisini ele alarak önemli isimleri bir araya getirdi. Zirveye, sektör temsilcileri, akademisyenler, sanatçılar ve basın mensupları katıldı. Gastronomi ekonomi için güçlü bir kaldıraç olarak değerlendirilirken, Türkiye’nin tarımsal üretimi ve gastronomisi dünyada öne çıkan unsurlar arasında yer aldı.

Konuşmacılar ve Sunumlar

Zirvede Tarihçi İlber Ortaylı, Kreatif Direktör Ece Sükan, Deneysel Psikolog Prof. Charles Spence, Akdeniz Koruma Derneği Kurucusu Zafer Kızılkaya ve World Food Travel Genel Müdürü Erik Wolf gibi isimler önemli sunumlar yaptılar. Türk mutfağının coğrafyası, gastronomi ile moda ilişkisi, yeme deneyimi üzerine ilginç bilgiler, mavi ekonomi ve tarımsal üretimin gastronomideki rolü gibi konular ele alındı. Ayrıca, Türk gastronomisinin küresel fırsatları ve gelecekteki potansiyeli üzerine de değerlendirmeler yapıldı.

Diğer Etkinlikler

Zirve öncesinde düzenlenen film gösterimi ve panel oturumlarıyla katılımcılara zengin bir deneyim sunuldu. Ayrıca, Türkiye’nin ve dünyanın tanınmış isimlerinin konuşmalarıyla zirve katılımcılara ufuk açıcı bir perspektif kazandırdı. 4. Global GastroEkonomi Zirvesi, gastronomi ve turizm alanında önemli bir etkinlik olarak dikkat çekti ve sektörün geleceği hakkında önemli ipuçları verdi.