DOLAR
41,6053
EURO
49,0154
ALTIN
5.186,77
BIST
11.081,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
22°C

EÜ Gıda Mühendisliği’nden “Isıl İşlem Görmüş Ürünler” Kursu

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Besin Mühendisliği Kısmı tarafından Türkiye’de üretilen ısıl süreç görmüş eserler ile ilgili eğitim düzenlendi. Mühendislik Fakültesi Dokumacılık Mühendisliği Kısmı Kemal Şahin Konferans Salonunda düzenlenen eğitime, EÜ Besin Mühendisliği Kısım Lideri Prof. Dr. Şebnem Tavman, tıpkı kısımdan eğitmenler Prof. Dr. Fikret Pazır, Prof. Dr. His Kışla ve ısıl süreç görmüş eserler ile besin dalı çalışanları katıldı.

EÜ Gıda Mühendisliği’nden “Isıl İşlem Görmüş Ürünler” Kursu
20.12.2023 15:00
9
A+
A-

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Kısmı tarafından Türkiye’de üretilen ısıl süreç görmüş ürünler

ile ilgili eğitim düzenlendi. Mühendislik Fakültesi Dokuma Mühendisliği Bölümü

Kemal Şahin Konferans Salonunda düzenlenen eğitime, EÜ Besin Mühendisliği

Bölüm Lideri Prof. Dr. Şebnem Tavman, tıpkı kısımdan eğitmenler Prof. Dr.

Fikret Pazır, Prof. Dr. His Kışla ve ısıl süreç görmüş eserler ile besin sektörü

çalışanları katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Besin Mühendisliği Kısım Başkanı

Prof. Dr. Şebnem Tavman, “Ülkemizde üretimi yapılan ısıl süreç görmüş

ürünler gerek yurt içinde gerekse yurt dışı pazarında değerli yer tutuyor. Bu

üretimlerde çalışan çalışanın üretim teknolojileri ve besin güvenliğinin

sağlanması hakkında bilgilendirmesi ehemmiyet arz ediyor. Hepinize kursumuza

göstermiş olduğunuz ilgi için çok teşekkür ediyorum. Umarım iştirakçiler için

çok faydalı bir eğitim olur. Eğitmen hocalarımız, Besin Mühendisliği Bölümünün

çok kıymetli hocalarıdır. Prof. Dr. Fikret Pazır, meyve ve zerzevat alanında uzman,

Prof. Dr. His Kışla da mikrobiyoloji alanında uzmanlaşmış bir hocamızdır.

Onların iştirakçilere verecekleri bilgilerin epeyce değerli olduğunu

düşünüyorum” dedi.

“Sektördeki bilgi eksikliğini gidermeyi hedefliyoruz”

Özellikle meyve ve zerzevat alanında çalışmalar yürüttüğünü söz eden

Prof. Dr. Fikret Pazır “Sanırım meslekte en eski akademisyenlerden biri de ben

sayılırım. Genel çalışmalarım meyve ve zerzevat yüklü. Meyve-sebzenin

işlenmesinde; ısıtmasından konservesine, dondurulmasından kurtulmasına kadar

çok çeşitli bahislerden kelam edebiliyoruz. Biz, buradaki eğitimimizle sektördeki

bilgi eksikliklerini gidermeyi hedefliyoruz. Daha evvelden de verdiğimiz bu

eğitimleri, gelen talepler doğrultusunda tekrar düzenlemeye karar verdik.

Hepiniz için verimli bir eğitim olmasını diliyorum” diye konuştu.

Eğitim kapsamında değinilecek bahislere değinen Prof. Dr. His Kışla

ise; “Konserve Üretimi ve Otoklav Kullanımındaki Muhtemel Yanlışlar, Ambalajlarda

Isı Penetrasyonuna Tesir Eden Faktörler, Fo Hesabı, Fo’a Tesir Eden Faktörler ve

FDA Müracaatındaki Kıymeti, Konserve Eserlerinde Mikrobiyolojik Kalite

Kontrol üzere kıymetli kurs hususları belirledik. Eğitimin sizlere yararlı olmasını

diliyorum” dedi.

Tüm gün süren eğitim boyunca besin bölümünden iştirakçiler, ısıl işlem

görmüş eserlerle ilgili bilgiler alarak merak ettikleri sorulara karşılıklar aldılar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı