DOLAR
41,6053
EURO
49,0154
ALTIN
5.186,77
BIST
11.081,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
21°C

Türkiye Japonya dostluğu’nun 100.yıl dönümünde türkiye’nin ilk bronze sertifikalı japon mutfak sanatları programı topkapı üniversitesi usla’da başlıyor

Topkapı Üniversitesi USLA (Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi) gastronomi dünyasının birincilerine konut sahipliği yapmaya devam ediyor. Topkapı Üniversitesi USLA ve Uzakdoğu Mutfak Akademisi işbirliği ile hayata geçen Bronze sertifikalı Japon Mutfak Sanatları Programı Türkiye’de bir unsur imza atıyor.

Türkiye Japonya dostluğu’nun 100.yıl dönümünde türkiye’nin ilk bronze sertifikalı japon mutfak sanatları programı topkapı üniversitesi usla’da başlıyor
12.01.2024 19:48
7
A+
A-

Topkapı Üniversitesi USLA (Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi) gastronomi dünyasının birincilerine konut sahipliği yapmaya devam ediyor. Topkapı Üniversitesi USLA ve Uzakdoğu Mutfak Akademisi işbirliği ile hayata geçen Bronze sertifikalı Japon Mutfak Sanatları Programı Türkiye’de bir unsur imza atıyor.

 Türkiye’nin birinci Japon Mutfak Sanatları Programı, Türkiye Japonya dostluğunun 100. yıl dönümünü kapsayan 2024 kış eğitim döneminde Topkapı Üniversitesi USLA’da başlıyor. Uzakdoğu Mutfak Akademisi ve Topkapı Üniversitesi USLA işbirliği ile ve Japonya İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi, Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin’in iştirakiyle 11 Ocak tarihinde Topkapı Üniversitesi USLA Kanyon Kampüsü’nde tanıtımı gerçekleştirilen Türkiye’nin birinci Bronze sertifikalı Japon Mutfak Sanatları Programı bölüme istikamet vermeye hazırlanıyor. 

Uzakdoğu Mutfak Akademisi’nin birinci programı olan Bronze Sertifikalı Japon Mutfak Sanatları Programı, 2013’te “Japonların Klasik Beslenme Kültürleri” olması nedeniyle UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras olarak tescil edilen ve “Washoku” olarak anılan Japon Mutfağı’nın, bilinen ve keşfedilmeyi bekleyen birçok kıymetli ögesinde farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Program, şeflerin ürettikleri eserleri düzgün tanımalarını, temel kavram, gereç ve tekniklere hakim olmalarını sağlayarak yaratıcılıklarını bir üst dereceye taşımayı, öğrencilerine mutfağın özünü en gerçek halde anlatmayı hedefliyor. İlerleyen yıllarda farklı ülke mutfaklarını da kapsaması öngörülen program, sektörün önde gelen temsilcileri, dernek liderleri, şefler ve gastronomi liderlerinden ağır ilgi görüyor.

 “Gastronomi alanında Türkiye’de bir prensip imza attığımız için mutluyuz”

Açılış konuşmalarında kelam alan Japonya İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi: “2024’ün Türk Japon diplomatik bağlantılarının 100. yılı olması sebebiyle yıl boyunca birçok aktiflik düzenlenecek. Bu aktiflik de bunun bir nişanesi. Bugün burada gerçek Japon mutfağını tadacağınız için memnunuz.” dedi. 2024 kış eğitim periyodunda Topkapı Üniversitesi USLA çatısı altında başlayacak ve Türkiye’nin birinci Bronze sertifikalı Japon Mutfak Sanatları Programı’nı pahalandıran Topkapı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin: “Türkiye’de bir unsur imza attığımız Bronze Sertifikasına sahip Japon Mutfak Sanatları Eğitim Programını Topkapı Üniversitesi USLA çatısı altında başlattığımız için gururluyuz. Başta programın master şefi Shunichi Horikoshi olmak üzere, ülkemizin Bronze Sertifika’lı şefleri Sinan Damgacıoğlu ve Didem Yalçınkaya ve emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum.” dedi.  

 Ödüllü şefler öğrencilerini bekliyor

Topkapı Üniversitesi USLA mesken sahipliğinde hayata geçirilen Japon Mutfak Sanatları Programı, Uzakdoğu Mutfak Sanatları Akademisi kurucuları, Japon Mutfağı düzgün niyet elçisi ve programın master şefi Shunichi Horikoshi, ülkemizin birinci Bronze Sertifika’lı şefleri Sinan Damgacıoğlu ve Didem Yalçınkaya idaresinde öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor. Profesyonel eğitim takımıyla Japon Mutfağı’nın tüm inceliklerinin paylaşılacağı eğitim süreci sonunda imtihanı muvaffakiyetle geçen iştirakçiler tüm dünyada hayat uzunluğu geçerli Bronze Sertifika’nın da sahibi oluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı