DOLAR
41,6100
EURO
48,8765
ALTIN
5.194,47
BIST
11.105,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sağlıklı Beslenme Programı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sağlıklı Beslenme Programı, öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmeyi amaçlayan bir programdır. Bu program kapsamında öğrencilere dengeli ve besleyici yemek seçenekleri sunulmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sağlıklı Beslenme Programı
14.05.2024 21:24
4
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Okulumda Sağlıklı Besleniyorum’ programıyla öğrencilerin fiziksel aktiviteye teşvik edilmesi, gıda okuryazarlığı konusunda bilinçlendirilmesi, gıda güvenliği ve kalitesinin artırılmasının sağlanması hedefliyor.

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Projesi Örneği

Kınık Mert Öztüre Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen proje kapsamında, öğrenciler hemşire öncülüğünde sağlıklı beslenme etkinliği düzenledi. Öğrenciler, sevdikleri yiyecekleri birlikte hazırlayarak sağlıklı beslenmenin önemini deneyimlediler.

Öğrencileri Sağlıklı Besinlerle Buluşturma Hedefi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, okullarda sunulan yiyeceklerin öğrencilerin gelişiminde etkili olduğunu vurgulayarak, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasının önemine dikkat çekti. Programla öğrencilerin daha sağlıklı bir geleceğe adım atmaları hedefleniyor.

  • Öğrencilerin geleneksel tatlarla buluşturulması
  • Meyve tüketiminin teşvik edilmesi
  • Gıda güvenliği ve kalitesinin artırılması