enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,9697
EURO
48,7868
ALTIN
5.472,54
BIST
10.551,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Çok Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Temiz Gıdalarla Sağlıklı Yaşam: Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Fonksiyonel Beslenme Söyleşisi

Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Karaot Yerel Tohum Derneği iş birliği ile Prof.

Temiz Gıdalarla Sağlıklı Yaşam: Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Fonksiyonel Beslenme Söyleşisi
21.10.2025 10:53
5
A+
A-

Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Karaot Yerel Tohum Derneği iş birliği ile Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın’ın konuşmacı olarak katıldığı “Temiz Gıdalarla Fonksiyonel Beslenme” söyleşisi, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yoğun katılımla gerçekleşti.

FONKSİYONEL BESLENME BİR TOPLUMSAL BİLİNÇTİR

Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, doğallığını koruyan, katkısız ve yerel üretime dayalı gıdaların insan sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, fonksiyonel beslenmenin yalnızca bireysel bir tercih değil, aynı zamanda toplumsal bir sağlık bilinci olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın; “Tüketicilerin bilinçli tercihlerinin üretim süreçlerini dönüştürebileceğini biliyoruz. Kaliteli yiyecekler yersek iyi çalışan hücrelerimiz olur. Aslında ne yiyorsak oyuz” ifadelerini kullandı.

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yürütülen çalışmalardan övgüyle söz eden Harzadın, bu projeyi hayata geçiren Efes Selçuk Belediyesi’ne ve Karaot Yerel Tohum Derneği’ne teşekkür etti.

Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, “Temiz gıdaya erişim ve yerel üretimin korunması hem bugünün hem geleceğin sağlığı için büyük bir adım” dedi.

“BESİNLER İLACIMIZ OLMALI”

Beslenmenin yalnızca karın doyurmak olmadığını, sağlığı doğrudan etkileyen bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Harzadın; “Bugün yediğimiz yiyecekler torunlarımızın sağlığını belirliyor. Beslenmek aslında son derece ciddi bir konu. Yediğimiz besinler içi boş, yüksek kalorili ve hücrelerimizi beslemeyen hale geldiğinde besin açıkları oluşuyor. Dünya obezite haritasında Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Bu tabloyu değiştirmek bizim elimizde. Unutmayalım ki besinler ilacımız olmalı” ifadelerini kullandı.

 Büyük ilgiyle takip edilen söyleşinin sonunda katılımcılar Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın’a sağlıklı beslenme ve üretime dair sorularını sordular. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı