DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
ALTIN
3.307,49
BIST
9.951,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
6°C
İstanbul
6°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Çok Bulutlu
6°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
7°C
Salı Yağmurlu
8°C
Çarşamba Çok Bulutlu
8°C

Anne Şehir’de Ramazan’da doğru beslenme anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin diyetisyenleri Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattı

Anne Şehir’de Ramazan’da doğru beslenme anlatıldı
22.03.2024 15:00
5
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yaşadığımız Ramazan ayına özel sahurda ve iftarda istikrarlı ve sağlıklı beslenme mevzularında söyleşiler gerçekleştiriyor. Sıhhat ve Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı Bayan Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün önderliğindeki Anne Kent Merkezi bünyesinde “Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme” bahisli eğitim gerçekleştirildi.

RAMAZAN’DA SAĞLIKLI BESLENME

Anne Kent Merkezi diyetisyenleri tarafından gerçekleştirilen eğitimde iştirakçilere, “Ramazan ayında beslenmemizde dikkat etmemiz gereken noktalar, iftarda gerçek beslenme nasıl olmalıdır?”, “Sahurda yanlışsız beslenme nasıl olmalıdır?”, “Örnek sahur ve iftar menüleri nasıl olmalıdır?”, “Ramazan’da ne cins tatlıları tercih etmeliyiz?”, “Ara öğün tercihleri nasıl olmalıdır?”, “Sağlıklı tatlı seçenekleri neler olmalıdır?”, “Susuzluğumuzu nasıl dengelemeliyiz?”, “İftar sonrası orta öğün yapılmalı mı?” hususlarında bilgiler verildi.

“ARA ÖĞÜN YAPMAK ÖNEMLİ”

Anne Kent Merkezi Mimoza diyetisyeni Seval Taşkan, yapılan eğitimde Ramazan’da hakikat ve sağlıklı beslenme konusunda iştirakçilere bilgilendirme yaptıklarını belirtti. Sahurun daha çok kahvaltı olarak tercih edilmesini lisana getiren Taşkan, ‘’15-16 saat açlık yaşadığımız için de ana ve orta öğün tercihlerine dikkat etmeliyiz. Sahur yapmak, iftar yapmak ve bir orta öğün yapmak çok değerli. İftardan 2 saat sonra bir orta öğün yapacak formda plan yapmaya çalışmalıyız. Gün içerisinde su içememekten ötürü sıvı gereksinimi oluşuyor. Bu muhtaçlığı, iftar ile sahur ortasındaki vakit diliminde tamamlamak değerli. Çok fazla çay, kahve, bitki çayları tüketimi sıvı kaybına neden olacağı için bunlardan fazla su, meyve kon postası, süt, ayran, kefir kümesiyle pahalandırmak daha yanlışsız bir davranış olacaktır” tabirlerini kullandı.

“İFTARDAN SONRA TATLI YEMEK YANLIŞ”

Ramazan’da spor yapanlar içinde tavsiyeler veren Taşkan, şunları söyledi:

“Ramazan’da sporumuzu iftardan 1 ile 3 saat ortasındaki vakit diliminde yapmak gerçek olacaktır. İftar ile sahur ortasında ne kadar faal olursak metabolizmamız daha hoş çalışır. İftardan çabucak sonra meyve ve tatlı yemek yapılan yanlışlardan biri.” Eğitim sonunda iştirakçilere, sağlıklı şerbet, incir uyutması ve sahine tatlısı tanımları uygulamalı olarak gösterildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

bayi hosting ingilizce kurs renault yedek parça Galvaniz termokupl ankara çikişli günübirlik turlar kaban su jeti cubes ankara mide ülseri utts hamur yoğurma makinesi özel bakım merkezleri dacia yedek parça plastic producer Trafo e imza başvuru citizen tsuyosa Opel yedek parça bims makinası ingilizce kursu