Ege Üniversitesi Gastronomi Ekibi, Ege Mutfağını en lezzetli yönleriyle tanıtıyor. Ege’ye özgü lezzetler ve yöresel tatlar hakkında detaylı bilgiler bu içeriğimizde!
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi iş birliğinde gerçekleşen etkinlik kapsamında, Ege mutfağının lezzetleri Bakü ve Gence’de tanıtıldı. Gence Başkonsolosu Recep Öztop’un ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, önemli isimlerin yanı sıra Ege Üniversitesi temsilcileri de katıldı.
Gence Başkonsolosu Recep Öztop, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, Ege mutfağını tanıtmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Etkinliğin başarılı geçmesinde katkısı olan herkese minnettarlığını dile getirdi.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise Türk Mutfağı Haftası’nın önemine vurgu yaparak, asırlık tariflerle hazırlanan Ege mutfağı lezzetlerini gururla tanıttıklarını belirtti. Ekip olarak, Türk gastronomisine zenginlik katan bölgelerinin lezzetlerini başarılı bir şekilde sunmanın keyfini yaşadıklarını ifade etti.
Çeşme Turizm Fakültesi ve İletişim Fakültesi’nin akademik ve bilimsel potansiyelini uluslararası düzeyde paylaşacaklarını belirten Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Ege mutfağının küresel arenada görünürlüğünü artırmak için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğinde yürütülen uluslararasılaşma çabalarına katkı sağlayacaklarını belirtti.