enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,9697
EURO
48,7868
ALTIN
5.472,54
BIST
10.551,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Çok Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Gastronominin Sanatı: Konuşmacıların Görüşleri

Gastronominin sanatını keşfedin! Konuşmacıların deneyimleri ve görüşleriyle lezzetli bir yolculuğa çıkın. Gurmelerin sırlarını keşfedin ve lezzet dünyasına adım atın.

Gastronominin Sanatı: Konuşmacıların Görüşleri
30.05.2024 22:36
11
A+
A-

Dünya Gastronomi Derneği Başkanı Erik Wolf: Gastronomi Sanatın Bir Yansımasıdır

Dünya Gastronomi Derneği Başkanı Erik Wolf, gastronominin klasik sanattan farksız bir alan olduğunu belirterek, “UNESCO’nun gastronomiyi sanat olarak tanımasını istiyoruz. Bir şefin sunduğu yemek, adeta bir performans sanatıdır” şeklinde konuştu.

Azerbaycan Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Başkanı Tahir Amiraslanov: “Yemek Kültür ve Sanattır”

Azerbaycan Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Başkanı Tahir Amiraslanov, gastronominin kültür ve sanat olduğunu vurgulayarak, “Yemeklerin kültürü ve sanatı temsil etmesi için UNESCO’nun bunu tanıması önemlidir” dedi.

Rusya Restoranlar ve Otelciler Federasyonu Başkanı İgor Bukharov: “Karadeniz Mutfağı Projemizle Birleşti”

Rusya Restoranlar ve Otelciler Federasyonu Başkanı İgor Bukharov, Karadeniz bölgesinin yemekleri ve ürünlerini bir proje içinde topladıklarını belirterek, “Karadeniz mutfağının basit ve lezzetli olduğunu keşfettik. Proje kapsamında birleşik Karadeniz mutfağı menüsü oluşturduk” şeklinde açıklamada bulundu.

Şef Somer Sivrioğlu: “Restoranlarımızda Sanat Eserleri Yaratıyoruz”

Şef Somer Sivrioğlu, restoranlarda sanat eseri niteliğinde yemekler sunduklarını belirterek, “Gastronomi bir sanattır ve biz şefler olarak yaratıcılığımızı yansıtarak müşterilerimizi mutlu etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Diğer konuşmacılar arasında Türkiye’deki Anadolu mutfağının ve yerel ürünlerin önemi, yöresel lezzetlerin küresel tanıtımı, sağlıklı ürünlerin üretimi ve sokak lezzetlerinin gastronomi turizmine katkısı gibi konular da ele alındı.