Gastronominin sanatını keşfedin! Konuşmacıların deneyimleri ve görüşleriyle lezzetli bir yolculuğa çıkın. Gurmelerin sırlarını keşfedin ve lezzet dünyasına adım atın.
Dünya Gastronomi Derneği Başkanı Erik Wolf, gastronominin klasik sanattan farksız bir alan olduğunu belirterek, “UNESCO’nun gastronomiyi sanat olarak tanımasını istiyoruz. Bir şefin sunduğu yemek, adeta bir performans sanatıdır” şeklinde konuştu.
Azerbaycan Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Başkanı Tahir Amiraslanov, gastronominin kültür ve sanat olduğunu vurgulayarak, “Yemeklerin kültürü ve sanatı temsil etmesi için UNESCO’nun bunu tanıması önemlidir” dedi.
Rusya Restoranlar ve Otelciler Federasyonu Başkanı İgor Bukharov, Karadeniz bölgesinin yemekleri ve ürünlerini bir proje içinde topladıklarını belirterek, “Karadeniz mutfağının basit ve lezzetli olduğunu keşfettik. Proje kapsamında birleşik Karadeniz mutfağı menüsü oluşturduk” şeklinde açıklamada bulundu.
Şef Somer Sivrioğlu, restoranlarda sanat eseri niteliğinde yemekler sunduklarını belirterek, “Gastronomi bir sanattır ve biz şefler olarak yaratıcılığımızı yansıtarak müşterilerimizi mutlu etmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Diğer konuşmacılar arasında Türkiye’deki Anadolu mutfağının ve yerel ürünlerin önemi, yöresel lezzetlerin küresel tanıtımı, sağlıklı ürünlerin üretimi ve sokak lezzetlerinin gastronomi turizmine katkısı gibi konular da ele alındı.