Mayıs ayında süt ve süt ürünleri üretimindeki artışlar devam ediyor. Türkiye’de süt sektöründe yaşanan gelişmeler, sektördeki son durum ve gelecek beklentileri hakkında detaylı bilgi.
Mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre süt ve süt ürünleri üretiminde önemli artışlar kaydedildi. İnek peyniri üretimi %5,3 artarak istikrarlı bir büyüme gösterirken, ayran üretimi %10,6, yoğurt üretimi %5,1, içme sütü üretimi %0,8 ve tereyağı üretimi %13,3 artış gösterdi.
Ocak-Mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre üretimde yükseliş sürdü. İnek peyniri üretimi %9,3, ayran üretimi %16,8, yoğurt üretimi %10,0, içme sütü üretimi %2,5 ve tereyağı üretimi %17,7 arttı.
Bu artış trendiyle birlikte ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı bir önceki aya göre %9,0 artarak 982 bin 322 tonu buldu. İçme sütü üretimi ise Mart ayında %4,7 artışla 139 bin 794 ton seviyesine ulaştı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı