Refika Birgül’ün Bereket Serisi, yemeklerin çeşitliliğiyle sofraları renklendirirken, gıda israfı konusunda farkındalık yaratıyor. Lezzetli tarifler ve israfı önleme ipuçları için tıklayın!
Youtube’da yayınlanan bu Bereket serisinde izleyicilere önerilerde bulunarak mutfaklara bereket katacak yöntemler sunuyor. Yemek yazarı ve şef Refika Birgül, gıda israfına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla çöp konteynerlerine girerek tespitlerde bulunuyor.
Ülkemizde boşa harcanarak israf edilen gıdaları tespit etmek amacıyla çöp konteynerlerine giren Refika Birgül, meyve sebzeden yeşilliğe, ekmekten simit ve keke hala kullanılabilir durumdaki yiyeceklerin atıldığını görünce Bereket video serisini hazırlamaya karar verdi. Gıda israfına dikkat çekmek amacıyla Fairy’nin Boşa Harcama projesinin bir elçisi olarak özel içerikler hazırlıyor.
Fairy’nin desteğiyle “Refika’nın Mutfağı” Youtube kanalından yayınlanan video serisi, mutfaklarda bereket katmanın yollarını anlatıyor. Gıda israfının önlenmesi için farkındalık yaratmayı amaçlayan proje, evlerde israf edilen gıdaların önüne geçilmesini hedefliyor.
Ülkemizde gıda israfının ciddi boyutlarda olduğu belirtiliyor. Özellikle ekmek, kök sebzeler, deniz ürünleri, kuru baklagiller, et ve süt ürünlerinde büyük bir israf söz konusu. Bu durumu değiştirmek ve farkındalık yaratmak için Refika Birgül çektiği videolarla insanları bilinçlendirmeyi amaçlıyor.