DOLAR
33,0567
EURO
36,0619
ALTIN
2.562,33
BIST
11.156,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
35°C
İstanbul
35°C
Açık
Pazartesi Hafif Yağmurlu
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Yağmurlu
28°C

Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri İnegöl’de Başladı

Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri İnegöl’de başladı! Lezzet dolu etkinlikler ve geleneksel yemeklerle dolu bir hafta sizi bekliyor. Kaçırmayın!

Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri İnegöl’de Başladı
21.05.2024 21:12
1
A+
A-

Etkinlik Açılışı ve Konuşmalar

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen Türk Mutfağı Haftası, her yıl 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanmaktadır. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen etkinliklerin açılışı İnegöl’de gerçekleştirildi. Protokol konuşmalarıyla başlayan etkinliğe, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve birçok davetli katıldı.

Türk Mutfağı Haftası Etkinlik Detayları

Etkinlik kapsamında, İnegöl Belediyesi ev sahipliğinde Osmanlı Şerbetleri Tadımı ve İnegöl’ün coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı gerçekleştirildi. İnegöl’ün gastronomi değerleri ve coğrafi işaretli ürünleri özel masada konuklara tanıtıldı.

Osmanlı Şerbetleri ve İnegöl Lezzetleri

Gastro İnegöl restoranında 10 farklı Osmanlı şerbetinin tadımı yapıldı. Şerbetler arasında Sirkencebin, Gül, Hatmi Çiçeği ve Reyhan gibi çeşitler bulunmaktadır. Ayrıca, İnegöl’ün coğrafi işaretli ürünleri olan Cerrah Kuru Fasulyesi, İnegöl Sütlü Kadayıfı ve İnegöl Çıbrıkası da tanıtıldı.

Gelecek Nesillere Aktarım ve Tanıtım Çalışmaları

Vali Demirtaş ve Belediye Başkanı Taban, Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin Bursa mutfağını tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla önemli olduğunu vurguladılar. Bursa gastronomisinin sadece lezzetlerden ibaret olmadığını, bir kültür ve kimlik olduğunu belirttiler.

Gastronomi ve Turizme Katkı

Etkinlikle birlikte Bursa’nın gastronomik ve turistik değerlerinin ön plana çıkarılması hedeflenmektedir. Bursa’nın lezzetlerinin tanıtılmasıyla birlikte, şehirdeki konaklama imkanlarıyla ziyaretçilerin bu eşsiz mutfağı keşfetmeleri teşvik edilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

ankara web tasarım law office wordpress hosting ingilizce kursu ankara haberler Renault Yedek Parça Ankara Çıkışlı Karadeniz Batum Turu Dacia Yedek Parça Fluence Yedek Parça iveco yedek parça ankara Güneş Enerjisi İmplant Süt Sağım Makinesi Yedek Parça Casıo g shock forklift aküsü Pt100 ankara ceza avukatı doktora tez Ankara endoskopi labomat Beta Law dacia yedek parça güç trafosu oto yedek parça dunnage airbag e-imza check up Huzurevi damla etiket radyal fan iç mimar jean Hobi Bahçesi Yatırımı etiler pilates değer kaybı Adblue yer yıkama makinesi Baharat Çeşitleri