Türk Mutfağı Haftası kutlamaları, Bakü’de coşkuyla gerçekleşti. Türk mutfağının zengin lezzetleri ve kültürel mirası Bakü’de kutlandı. Detaylar için tıklayın!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğinde özel bir program düzenlendi. Program, Ege Üniversitesi gastronomi ekibinin Ege mutfağının tanıtımını gerçekleştirmesiyle renklendi.
Programa Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, diplomatik misyon temsilcileri, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş ve Azerbaycan’ın sanat ve medya sektörlerinden seçkin isimler katıldı.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, programda Ege mutfağının sevilen lezzetlerini tanıtarak, Türk gastronomisine katkı sunmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Etkinlikte Ege mutfağından birbirinden lezzetli tarifler sergilendi ve konuklara ikram edildi.
Prof. Dr. Gültekin, Çeşme Turizm Fakültesi olarak Ege Bölgesi ve Türkiye’nin turistik ve gastronomik değerlerini uluslararası arenada tanıtmaya devam edeceklerini vurguladı. Bu tür etkinliklerle Türk mutfağını ve kültürünü dünya genelinde daha görünür hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Etkinlikte konuklara tarhana çorbası, Ege ekmeği, Ege otlu borani, semizotu, panço, yoğurtlu patlıcan, favadan oluşan mezeler ve daha birçok Ege mutfağı lezzeti sunuldu. İzmir’in yöresel peynirleri ve zeytinlerinin yanı sıra zeytinyağlı baklalı enginar, kabak çiçeği dolması, yaprak sarma, asma yaprağı böreği gibi lezzetler de ikram edildi.