enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,9391
EURO
48,7999
ALTIN
5.540,56
BIST
10.941,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
18°C

Bitlis Ahlat’tan İngiltere’ye Uzanan Lezzet Yolculuğu

İngiltere’de iki kez “Yılın Şefi” seçilen ödüllü şef Kemal Coskuncay, Didim’de bulaşık yıkayarak başladığı mutfak serüvenini bugün hem Türkiye’de hem İngiltere’de başarıyla sürdürüyor.

Bitlis Ahlat’tan İngiltere’ye Uzanan Lezzet Yolculuğu
24.10.2025 15:53
4
A+
A-

İngiltere’de iki kez “Yılın Şefi” seçilen ödüllü şef Kemal Coskuncay, Didim’de bulaşık yıkayarak başladığı mutfak serüvenini bugün hem Türkiye’de hem İngiltere’de başarıyla sürdürüyor.

İngiltere’den ödüllü şef Kemal Coskuncay, 1978’de Bitlis’in Ahlat ilçesinde doğdu. Evli ve üç çocuk babası olan Coskuncay, 1992 yılında Didim Altınkum’da Azzaro Otel’de bulaşık yıkayarak gastronomi yolculuğuna başladı. Kısa sürede mutfağa olan tutkusu sayesinde hızla yükseldi ve Bodrum’daki seçkin işletmelerde deneyim kazandı.

2002’de Avrupa serüvenine atılan Coskuncay, İngiltere’de başta Dar Marrakech Restaurant olmak üzere birçok üst düzey restoranda görev yaptı. Bu süreçte şeflik, gastronomi, sağlık ve güvenlik üzerine pek çok kurs, seminer ve diploma programına katıldı; ayrıca başarı ödüllerine layık görüldü. “Bu işin hem alaylısı hem de mekteplisiyim” diyen şef, İngiltere’de iki kez “Yılın Şefi” unvanına sahip oldu.

Bugün hem Türkiye’de Aldente Restaurant (Didim/Altınkum) hem de İngiltere’de Casarima Restaurant (Liverpool) işletmelerinin başında işletmeci ve Executive Chef olarak görev yapan Coskuncay, lezzet yolculuğunu uluslararası düzeyde sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı