DOLAR
41,6100
EURO
48,8765
ALTIN
5.194,47
BIST
11.105,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C

GastroEkonomi Zirvesi: Yemeğin Toplumsal Boyutu

GastroEkonomi Zirvesi’nde yemeğin toplumsal boyutunu keşfedin! Beslenme alışkanlıkları ve ekonomik etkileri konusunda bilgi edinin. Yemeğin sosyal ve kültürel önemi hakkında ilginç detaylar sizi bekliyor!

GastroEkonomi Zirvesi: Yemeğin Toplumsal Boyutu
14.05.2024 15:36
8
A+
A-

Yemeğin sadece yaşamak için değil, toplumsal dayanışma, diyalog, fikir alışverişi, etkileşim ve iletişimi de kapsayan bir sosyalleşme bilinci olduğu kabulüyle TURYİD, dünyada ilk kez gastronomi ve ekonominin yan yana geldiği “4. Global GastroEkonomi Zirvesi”yle Türkiye’nin gündemini oluşturmaya hazırlanıyor. Felsefe, deneysel psikoloji, müzik, sinema ve çağdaş sanat gibi farklı disiplinlerin katkılarıyla birçok oturumun yapılacağı zirvede, ekonomi dünyasını yakından ilgilendiren, yeni bakış açıları kazandıracak oturumlar 23 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde katılımcılara sunulacak.

Körfez Ülkeleri ve Gastronomi Projeleri

Dünya gastronomisinde önemli bir yer edinmeye çalışan Körfez Ülkeleri’nin çabalarının ele alınacağı sunumlarda Suudi Arabistan öne çıkıyor. Suudi Arabistan, Vizyon 2030 stratejisinin bir parçası olarak turizm ve gastronomi alanında önemli reformları yürütüyor. Suudi Arabistan, gelecekte milyonlarca ziyaretçinin erişimi daha da kolaylaştırmak amacıyla Kral Selman Uluslararası Havalimanı Projesini de yürütüyor. Suudi Arabistan’ın gastronomi alanındaki çalışmalarından örnekleri aktaracak.

Suudi Arabistan’ın ülkeyi turizm ve gastronomi odaklı bu atılımında yakından izleyen Keane Grup İş Geliştirme Direktörü Tina Blackmon ve Yiyecek ve İçecek Master Planlama, Stratejiler ve Deneyimler Geliştirme Eliott Kalensky, “Körfez Gastronomisinin Yükselişi: 2030 Vizyonu Ve Değişen Restoran Sahnesi” ile deneyimlerini paylaşacaklar.

Mavi Ekonomi ve Gelecek

Sürdürülebilir denizcilik faaliyetleri ve denizciliğe dayalı yeni teknolojiler için bir çerçeve ve politikaları kapsayan Mavi Ekonomi, inovasyonla gelişecek birçok yeni fırsatı sunuyor. Akdeniz Koruma Derneği Kurucusu Zafer Kızılkaya, 4. Global GastroEkonomi Zirvesi’nin “Mavi Ekonomi” sunumunda yol haritasını ve imkanları anlatacak. Sürdürülebilir turizm, yenilenebilir deniz enerjisi ve mavi biyo teknoloji alanlarında yenilikçi yatırım yollarını keşfederken koruma ve restorasyon yolları neler?, sürdürülebilir projeleri teşvik etmek için teknoloji destekli çözümleri nasıl kullanabiliriz? sorularının yanıtları, Kızılkaya’nın sunumunda katılımcılarla paylaşılacak.