DOLAR
41,6053
EURO
49,0154
ALTIN
5.186,77
BIST
11.081,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
21°C

Türk Mutfağı Haftası Kutlamaları Bakü’de Gerçekleşti

Türk Mutfağı Haftası kutlamaları, Bakü’de coşkuyla gerçekleşti. Türk mutfağının zengin lezzetleri ve kültürel mirası Bakü’de kutlandı. Detaylar için tıklayın!

Türk Mutfağı Haftası Kutlamaları Bakü’de Gerçekleşti
24.05.2024 13:24
5
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğinde özel bir program düzenlendi. Program, Ege Üniversitesi gastronomi ekibinin Ege mutfağının tanıtımını gerçekleştirmesiyle renklendi.

Ege Üniversitesi Ege Mutfağını Tanıttı

Programa Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, diplomatik misyon temsilcileri, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş ve Azerbaycan’ın sanat ve medya sektörlerinden seçkin isimler katıldı.

Gururla Sunulan Ege Mutfağı Lezzetleri

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, programda Ege mutfağının sevilen lezzetlerini tanıtarak, Türk gastronomisine katkı sunmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Etkinlikte Ege mutfağından birbirinden lezzetli tarifler sergilendi ve konuklara ikram edildi.

Çeşme Turizm Fakültesi Uluslararası Tanıtım Faaliyetlerine Devam Edecek

Prof. Dr. Gültekin, Çeşme Turizm Fakültesi olarak Ege Bölgesi ve Türkiye’nin turistik ve gastronomik değerlerini uluslararası arenada tanıtmaya devam edeceklerini vurguladı. Bu tür etkinliklerle Türk mutfağını ve kültürünü dünya genelinde daha görünür hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Ege Mutfağından Zengin Bir Menü

Etkinlikte konuklara tarhana çorbası, Ege ekmeği, Ege otlu borani, semizotu, panço, yoğurtlu patlıcan, favadan oluşan mezeler ve daha birçok Ege mutfağı lezzeti sunuldu. İzmir’in yöresel peynirleri ve zeytinlerinin yanı sıra zeytinyağlı baklalı enginar, kabak çiçeği dolması, yaprak sarma, asma yaprağı böreği gibi lezzetler de ikram edildi.