DOLAR
41,5965
EURO
48,9367
ALTIN
5.168,23
BIST
11.220,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
21°C

Ege Üniversitesi Gastronomi Ekibinden Ege Mutfağı Tanıtımı

Ege Üniversitesi Gastronomi Ekibi, Ege Mutfağını en lezzetli yönleriyle tanıtıyor. Ege’ye özgü lezzetler ve yöresel tatlar hakkında detaylı bilgiler bu içeriğimizde!

Ege Üniversitesi Gastronomi Ekibinden Ege Mutfağı Tanıtımı
27.05.2024 13:48
3
A+
A-

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi iş birliğinde gerçekleşen etkinlik kapsamında, Ege mutfağının lezzetleri Bakü ve Gence’de tanıtıldı. Gence Başkonsolosu Recep Öztop’un ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, önemli isimlerin yanı sıra Ege Üniversitesi temsilcileri de katıldı.

Etkinlikte Teşekkür ve Gurur Dolu Anlar

Gence Başkonsolosu Recep Öztop, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, Ege mutfağını tanıtmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Etkinliğin başarılı geçmesinde katkısı olan herkese minnettarlığını dile getirdi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise Türk Mutfağı Haftası’nın önemine vurgu yaparak, asırlık tariflerle hazırlanan Ege mutfağı lezzetlerini gururla tanıttıklarını belirtti. Ekip olarak, Türk gastronomisine zenginlik katan bölgelerinin lezzetlerini başarılı bir şekilde sunmanın keyfini yaşadıklarını ifade etti.

Uluslararası Paylaşım ve Tanıtım

Çeşme Turizm Fakültesi ve İletişim Fakültesi’nin akademik ve bilimsel potansiyelini uluslararası düzeyde paylaşacaklarını belirten Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Ege mutfağının küresel arenada görünürlüğünü artırmak için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğinde yürütülen uluslararasılaşma çabalarına katkı sağlayacaklarını belirtti.

  • Etkinlikte sunulan lezzetler arasında zeytinler, peynirler, tarhana çorbası, fava, mücver, zeytinyağlı taze fasulye, zeytinyağlı biber dolması, otlu börek, karides güveç, İzmir köfte, incir uyutması ve lokum gibi Ege mutfağının sevilen yemekleri yer aldı.